Blogg / Events

Sköna Söndag – VÄRME

Varmt välkomna till höstens sköna söndag på temat VÄRME!!

Hur gör du för att bibehålla glöden och värmen från den underbara sommaren? Vi vill bjuda in dig till en eftermiddag som går i värmens tecken. Kristina håller ett kort föredrag om ullens fantastiska egenskaper. Därefter får du får lära dig grunderna i att tova och vi tänker att vi tovar en sittdyna eller ett par sulor.

Under eftermiddagen bjuder vi på en kopp värmande trattkantarellsoppa med lite sting. Till soppan serveras ett gott vitlöksbröd toppat med vällagrad ost.

Vi avslutar träffen med ett yogapass där vi tillsammans möts i positioner som förstärker vår glöd, kraft och energi. Ta med en egen matta. Vi har några mattor att låna ut – meddela oss om du önskar låna en av oss.

Pris: 370:- inkl. en kopp soppa, ullföredrag, yoga och allt tovningsmaterial. Ullen kommer från en svensk gård som heter Åddebo som arbetar för bevarandet av svenska lantrasfår.

Vi träffas på Smögens skola söndagen den 11 november kl 15.00-17.30. Inga förkunskaper behövs. Meddela eventuella allergier. Din anmälan är bindande.

Varmt välkomna hälsar Petra & Kristina 🐑 ♥

Utrymmen

Utrymmen

Det finns utrymmen
Som är ofyllda
Utrymmen dit inga tankar, saker eller ord hittar
Att leva i dessa ofyllda utrymmen är
Som att mjukt få omslutas av ett hav av omedelbar klarhet och inspiration
Som att stöta på ett aldrig sinande flöde av lugn och stillhet
Som att få vila i värme, omsorg och oändlighet
Där finns tid för läkning
Där lever friheten och medvetandet utan gränser
Där mellan tankar, ord, saker och andetag
Där finns dom
Hela tiden, överallt
Det ofyllda varandet

 

~ Petra Olsson, februari 2018 ~

 

::SKÖNA TORSDAG:: 17 april 2018

TISDAG den 17 april är det dags igen för en härlig ::SKÖNA TORSDAG:: 🎉🎉🎉 (fast vi tar det på en tisdag denna gång… 😉 )

Vi träffas hemma hos Kristina i Kungshamn och under kvällen kommer du att få lära dig grunderna i sittande massage och yoga. Du behöver inte ha masserat eller yogat innan för att vara med. Efter denna kväll kommer du att kunna ge dina nära och kära en stunds skön, avkopplande massage. 💕💕 Sittande yoga kan du utöva var som helst – kanske under en paus på jobbet? Det enda som krävs är en stol och dina nya kunskaper som du får denna kväll.

När vi träffas bjuder vi på en hälsosam och stärkande välkomstdryck. Därefter är det dags för dig att lära dig grunderna i sittande massage. Vi masserar varandra sittande på en stol och vi masserar utanpå våra kläder. Du får med dig ett papper på massageflödet så att du kanske lättare kan komma ihåg hur vi gjorde. Det gör inget om du kommer hit ensam, då får lära dig tillsammans med Petra eller Kristina så att vi blir jämna par. När vi både gett och fått en stunds ljuvlig avkoppling så bjuds det på en varm, nyttig och god tomatsoppa. Smakerna kommer ta dig till trakterna kring Medelhavet.
Efter soppan får du lära dig sittande yoga. En kunskap som du lätt kan ta fram och utöva. Antingen om du sitter hemma framför tv:n, är på jobbet eller bland vänner.

Vi avslutar kvällen tillsammans med en halvtimmes Yoga Nidra, en stillsam form av djupavslappning där vi ligger på golvet i savasana. 🙏🏻📿

Vi kommer att lotta ut en 30 min massage med Kristina, din anmälan är din lottsedel. 🙌🙌🙌

Vi öppnar dörrarna kl.18 och då är du varmt välkommen in! 😊

Max 10 platser (minst 6 anmälda krävs).
Anmälan är bindande. Får du förhinder är du välkommen att lämna över din plats till en vän.
Pris: 340:-
När: TISDAG 17 april, kl.18-21.
Plats: Rosengårdsgatan 9, Kungshamn. Det finns ingen parkering vid huset, så om du kommer med bil kan du ställa dig antingen vid Folkets Hus eller Hälsans Hus. Därifrån tar det bara ett par minuter att promenera.
Att ta med sig: varma, mjuka kläder, varma sockar, samt egen yogamatta om du har. Kontakta oss om du inte har en matta – vi har att låna ut.
Meddela eventuella allergier du önskar vi tar hänsyn till.

Vi ser fram mot en härlig kväll, varmt välkommen att anmäla dig, ta gärna med en kompis. 👭✨💕

Mycket värme,
Petra & Kristina

Lite information om oss som tar hand om dig under denna kväll:
* Petra Olsson, Anusara Elements yogalärare (RYT200), Yinyogalärare & certifierad Yoga Nidra lärare, http://www.petrasyoga.wordpress.com/, https://www.facebook.com/prajnayogaochbalans/
* Kristina Rexed, Hatha yogalärare (RYT200); friskvårdskonsult och massageterapeut.

:: SKÖNA TORSDAG ::

Inne på Sjömärket – högst upp på Tjuvsundsberget med en helt makalöst magisk utsikt över havet åt söder, väster och norr – värmer vi oss från höstens vindar och kyla. Vi har en härlig kväll tillsammans där vi tar hand om oss själva från insidan och ut och från utsidan och in.

26 oktober sätter vi lite extra guldkant på vardagen genom att ha en skön och rogivande torsdagskväll tillsammans. Vi inleder kvällen med ett lugnt, grundande och avslappnande YinYogapass där vi fokuserar på vårt inre. YinYoga är en passiv, vilsam och återhämtande form av yoga som fokuserar på våra leder, ligament, bindväv och inre organ. Därefter bjuds du på en kopp värmande, hemlagad soppa och du är även välkommen att fylla på din tekopp om du önskar. Efter soppan kommer vi gemensamt ge lite extra ompyssling och kärlek till våra ansikten (rengöring, scrub, mask, kräm) som är utsatta nu i höstens kyla och starka vindar. Vi använder bara Maria Åkerbergs ekologiska hudvårdsprodukter och du får ta med dig hårbandet och rengöringssvampen som du använder under kvällen. Du får även med dig instruktionerna för ansiktsbehandlingen samt vilka YinYogapositioner vi har gjort. Vi hoppas att du kommer gå hem efter den här kvällen med en känsla av att du strålar och glittrar på både utsidan och insidan.

Du behöver inte ha yogat förut för att kunna vara med. Vi har mattor att låna ut om du inte har en egen, meddela det innan i så fall så tar vi med oss en matta till dig. 😊

Vi öppnar dörrarna kl.18 och då är du välkommen in för att ta en kopp värmande te, säga hej till de andra yogisarna och sedan landa ner på mattan i lugn och ro innan vi börjar.

Max 13 platser (minst 6 anmälda krävs). Anmälan är bindande. Får du förhinder är du välkommen att lämna över din plats till en vän. Vi vill gärna få ditt telefonnummer samt e-post när du anmäler dig.
Pris: 370:-
När: torsdag 26 oktober, kl.18-21.
Plats: Sjömärket (Kungshamns hembygdsförening), Tjuvsundsberget, Kungshamn.
Att ta med sig: varma kläder, varma sockar, samt egen yogamatta om du har. Kom även ihåg att meddela eventuella allergier.

Hoppas vi ses! 🙏✨✨

Mycket värme,
Kristina & Petra

Lite information om oss som tar hand om dig under denna kväll:
* Petra Olsson, Anusara Elements yogalärare (RYT200) och Yinyogalärare, www.petrasyoga.wordpress.comhttps://www.facebook.com/prajnayogaochbalans/
* Kristina Rexed, Hatha yogalärare (RYT200); friskvårdskonsult och massageterapeut.

Mera morgonyoga!

Jag kommer att leda morgonyoga på Tumlaren, måndag 7/8 med start kl.7. Vi yogar sedan tillsammans i strax under en timme. För mer information och bokning, se www.tumlaren.com

Jag kommer även att leda ytterligare två yogapass ute på Ramsvik: måndag 7/8, kl.08:30-09:30, och torsdag 10/8, kl.08:30-09:30. Vi yogar utomhus på sandstranden bara ett par meter från havskanten vid Ramsviks camping. Passen är nybörjarvänliga och alla är välkomna. Underbar start på dagen!!! 🙂 Kanske även ett dopp i havet efteråt?
Passen är gratis för campingens gäster och de som har Tumlarens aktivitetskort annars kostar det 120:- som betalas i receptionen.
Mer information hittar du här:
Yoga 7 augusti 2017
Yoga 10 augusti 2017

SKÖNA TORSDAG

Min vän Kristina och jag har länge funderat på hur vi kan få in lite livsnjutarstunder i vår vardag och nu har vi kommit på det! Vi har startat SKÖNA TORSDAG, en grupp där vi träffas vissa torsdagskvällar och har det trevligt tillsammans.

Vi planerar att ha olika teman varje gång och 7 september kickar vi igång med temat fötter. Vi kommer yoga och ha fot-SPA tillsammans och bara överösa våra fantastiska fötter med uppmärksamhet och kärlek! 💕💕 Detta evenemang är redan fullbokat, men vill du stå på reservlistan eller få information om framtida SKÖNA TORSDAG så hör av dig så sätter jag upp dig på vår lista så du får informationen först av alla nästa gång.

Hoppas vi ses någon torsdagskväll framöver!! 🙏🏻

Yoga vid havet, Ramsvik

Måndag 31/7, kl.08:30-09:30, och torsdag 3/8, kl.08:30-09:30, kommer jag att leda två yogapass några meter från havskanten vid Ramsviks camping. Vi är utomhus precis vid havet och passen är nybörjarvänliga. Ljuvlig start på dagen!!! 🙂

Passen är gratis för campingens gäster och de som har Tumlarens aktivitetskort annars kostar det 120:- som betalas i receptionen.

Mer information hittar du här:
Yoga 31 juli 2017
Yoga 3 augusti 2017